Bilgi ve sipariş için, 0505 843 6789 numaralı telefona ulaşabilirsiniz. Yada e-posta ile iletişime geçebilirsiniz. ahmeterencihan[at]gmail.com

Dilek Feneri - Wish Lantern

Dilek fenerleri genellikle Asya kıtasında festivallerde ve nikahlarda kullanılmaktadır. Son zamanlarda bir çok batılı ülkede ve Amerika'da da sıkca kullanılır hale gelmiştir. Düğün, nişan, organizasyon ve festivallerde mükemmel bir görsel şölen oluştururlar.

Türkiye'de de Vodafone tarafından aynı anda 5000 adet dilek feneri havalandırılarak mükemmel bir görsel şölene şahitlik etmiştik.

Dilek fenerlerinin çalışması mantığı oldukça basittir. Yağlı ince kağıttan dış materyal teller aracılığı ile balon haline gelir. Balonun alt kısmında ki basit mekanizma içerisine konan bal mumu yakılır. Yakılan bal mumundan çıkan sıcak hava balonun içerisine dolar, yeterli sıcak hava elde edildikten sonra fizik kuralları gereği sıcak hava yoğunluğundan dolayı balon havalanır.

Yaklaşık olarak 15 dakikalık görsel bir şölen eşliğinde balon 1500-2000 metre civarında havalanır ve bu süre boyunca balonunu çıplak gözle görebilirsiniz. Özellikle yaz aylarında açık havalarda yapılan düğün, nişan vb. gibi organizasyonlar için hem ucuz hemde göze hitabeden bir üründür.